JESEN PRI GOSENICAH

Letos smo se Gosenice in jaz srečale čisto na novo, zato smo vsi skupaj rabili nekaj časa, da smo se navadili drug na drugega. Po začetnem privajanju in uvajanju, smo zakorakali v mesec prometa. Spoznali smo različne vrste promete, ter se naučili katera vozila vozijo po cesti, katera po tirih, po vodah in morjih, ter po zraku. Prepevali smo različne pesmice, se igrali razne igre, ter spoznavali realni promet ob cesti. Na obisk je prišel tudi policist, ki nam je pokazal pravilno prečkanje ceste in povedal, kako se obnašamo ob cesti.

Z oktobrom smo spoznali buče. Izdelovali smo različne likovne izdelke, urili naše prstke in roke ter se seznanjali kakšna je notranjost buče. Spoznali smo, da ima buča meso, semena in laske. Spoznali smo tudi, kako buča zraste, ter kaj vse lahko iz buče naredimo. Naredili smo strahca, skuhali bučno juho in se na koncu posladkali z bučno rolado. Spoznali smo tudi zgodbico Razbita buča, ki smo jo tudi zaigrali. Na predstavo pa smo povabili Čebelice. V oktobru smo se družili tudi s starši. Zapeli smo jim nekaj pesmic, nato pa smo skupaj ustvarjali.

November pa je prišel čas za gozd in gozdne živali. Že zjutraj smo skozi okno opazovali kakšen je gozd in kaj vse v njem najdemo. Skoraj vsak dan smo se vanj tudi odpravili na sprehod. Izdelali smo čisto pravi gozd. Bolj natančno pa smo spoznali medveda in ježa. Ugotovili smo kakšna sta, s čim se prehranjujeta in kaj počneta pozimi. Za zaključek pa smo naredili tudi čokoladne ježke.

Vse to, in še marsikaj, smo počeli jeseni v skupini Gosenic. Veliko smo se gibali na svežem zraku, se igrali različne gibalne igre in se preizkušali v raznih poligonih. Skupaj se veselimo prihodnjih dni in tega, kar nas še čaka.

Kaj vse smo počeli, si lahko pogledate tukaj.