Ponovno v vrtec

Spoštovani starši,

pred nami je pričetek novega šolskega leta. Vsi skupaj si želimo, da bo naš vrtec ostal varno okolje, kjer se bodo otroci čutili sprejeto ter se bodo zato radi vračali k nam.

Po navodilih MIZŠ, NIJZ in ZRSŠ bomo novo šolsko leto pričeli po modelu B. Podrobnosti o posameznih modelih si lahko preberete tukaj.

Vlada RS je na seji 23. 8. 2021 sprejela Odlok o dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Dopolnitev odloka se nanaša na vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb v vrtec in traja le kratek čas. Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov, …

Naj poudarimo še to, da je za vse druge prihode staršev v vrtec (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) obvezen pogoj PCT! Za lažjo izvedbo uvajanja otrok v vrtec smo pripravili pisne izjave, ki jih boste podpisali in izročili vzgojiteljici vašega otroka, ki je pooblaščena za preverjanje pogoja PCT. Izjavo si lahko predhodno natisnete.

Hvala za Vaše sodelovanje.

V želji, da ostanemo zdravi Vas lepo pozdravljamo.