Majhnost, naša moč – prireditev ob 150-letnici OŠ Simona Kosa Podbrdo

V petek, 10. maja 2019, smo bili priča izredno slavnostnem dogodku. OŠ Simona Kosa Podbrdo je praznovala svoj 150. rojstni dan in na tako pomemben dan se ne bi spodobilo, da bi mi kot najmlajši in najmanjši, manjkali.
Telovadnica je pokala po šivih, kajti dogodka se je udeležilo množično število obiskovalk in obiskovalcev. Baško grapo so poleg predsednika državnega sveta Alojza Kovšce, državnega svetnika Mitje Gorenščka in Uroša Brežana, župana Mestne občine Tolmin na ta dan obiskali tudi razni direktorji, predstavniki najrazličnejših zavodov, ravnatelji osnovnih šol, nekdanji zaposleni in učenci ter seveda sami domačini. 
Na prireditvi je sodelovala tako šola, torej vsi učenci in učitelji, kot tudi vrtec. Svojo enotnost in povezanost smo izkazali z oblačili, narejenimi prav za ta namen. Nastopajoči so se predstavili z različnimi točkami. Tako smo lahko slišali nekaj skladb ob raznih instrumentalnih spremljavah, si ogledali kakšen ples ali skeč, prisluhnili pa smo tudi nekaterim recitacijam ter anekdotam sedanjih učencev in spominom nekdanjih učencev ali učiteljev. Zanimiv program so dodatno popestrili še pevci Vocala Bača in pevke nekdanjega Ženskega pevskega zbora Okarina, ki so pod vodstvom zborovodkinje Marte Volf Trojer po sedmih letih nastopile posebej za to priložnost. Pred samim zaključkom čudovitega doživetja, ki ga bomo pomnili še kar nekaj časa, smo za udeležence v posameznih učilnicah pripravili razne razstave (na njih smo si lahko ogledali svoje fotografije razreda ko smo bili še zelo majhni oz. si poskusili nadeti majico zaključnega 8. oziroma sedaj 9. razreda), panoje so krasile fotografije, razdeljene po sklopih, z različnimi generacijami, ki so šolo obiskovale predvsem zadnja leta, v zgornji avli so se učenci izkazali s svojimi izdelki, ki so jih ponudili na sejmu, kjer si je bilo mogoče pridobiti tudi šolsko glasilo Šolarček. Za sam zaključek seveda ni manjkala niti slastna torta. 
 
Zapisala: Sanja Đukić