Novoletna prireditev

V četrtek, 20. decembra lani, je v prireditvenem prostoru naše šole potekala novoletna prireditev. Priča smo bili izredno pestremu in zabavnemu programu pred zaključkom koledarskega leta, ki so ga za starše in druge obiskovalce pripravili vrtčevski otroci in mlajši ter starejši učenci šole. Seveda brez dobrega mentorstva vzgojiteljev in učiteljev ni šlo. Predstavili so se z različnimi točkami: najmlajši z dvema pesmicama o živalih, ki se pripravljajo na zimo ter o cingljanju zvončkov, ki se večkrat slišijo v najbolj čarobnem delu leta, tj. božično-novoletnem času, učenci 2. in 3. razreda z igro Zvončki, ena izmed bolj zanimivih, drugačnih točk, je bila zagotovo točka z lončki 6. in 7. razreda, otroški pevski zbor nam je ob klavirski spremljavi zapel dve pesmici, z dvema glasbenima točkama so se predstavili tudi učenci glasbene šole, 1. razred nam je odrecitiral recitacijo o zimi, 4. in 5. razred je zaigral dramatizacijo z naslovom Novoletna smrečica, učenci 8. razreda pa so prireditev naredili še bolj posebno s kemijskim poskusom, ob katerem so zapeli kemijsko pesmico na melodijo zelo znane božične pesmi Na božično noč.
Na sami prireditvi pa ni manjkal niti dedek Mraz. Tako kot vsako leto, nas je tudi tokrat obiskal z velikim veseljem in otroke obdaril z darili.
Po prireditvi so se še posebej izkazali devetošolci, ki so za vse obiskovalce pripravili novoletni ples s srečelovom. Izredno hitro prodane vse srečke, bogate nagrade ter dobra volja vseh udeležencev, so devetošolcem pritegnile nasmeh na obrazu in zadovoljstvo za ves trud in energijo, ki so ga vložili pri organizaciji. Pri tem gre zahvala seveda tudi staršem, ki so skupaj z njimi pripravili okusno domače pecivo.